Trioworld – 50 jaar

Vandaag 50 jaar geleden…

Als één van de grootste spelers in de markt ziet van Gelder in de jaren ’60 de opkomst van een nieuw materiaal dat interessant kan zijn voor hun branche. In 1968 besluit van Gelder Papier dan ook om naast papier en karton ook kunststofproducten te gaan produceren. Op hun locatie aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn worden diverse productiefaciliteiten omgebouwd om kunststof producten te produceren. Het huidige Trioworld is een van deze ondernemingen. Vandaag de dag is Trioworld nog steeds op deze locatie gevestigd samen met andere kunststofverwerkende organisaties, zoals Owens Corning.

In 1969 neemt Crown – Van Gelder Plastic Film Industries B.V (joint venture van Van Gelder Papier en Crown Zellerbach) de eerste twee gietlijnen in gebruik voor het gieten van cöextrusie films en het coaten van papier van polyethyleen. In deze hoedanigheid bestaat de organisatie tot 1980, waarna het 100% dochter wordt van Van Gelder Papier en de naam Van Gelder PFI krijgt.

Deze constructie is van korte duur. In 1982 wordt het deel van de organisatie dat we nu als Trioworld kennen verkocht aan de Amerikaanse Multinational Borden. Door samenvoeging van hun activiteiten in Nederland wordt de productiecapaciteit in Apeldoorn flink uitgebreid. In 1996 verkoopt Borden haar wereldwijde verpakkingsactiviteiten, waaronder ook Trioworld aan AEP Industries.

Onder deze eigenaar heeft Trioworld de volgende stap in haar ontwikkeling gezet. Naast gietextrusie is Trioworld ook blaasfilm gaan produceren en daarnaast wordt gestart met het lamineren van film.  Trioworld wordt een steeds veelzijdiger speler in de markt.

In 2009, wanneer Trioworld onder de huidige naam bekend staat, neemt Trioworld als eerste Europese bedrijf een multilayer gietlijn in gebruik. Deze lijn is het begin van de ontwikkeling van wat we nu kennen als Katan-Ex. Inmiddels heeft Trioworld meerdere multilayer lijnen waarop high performance multilayer film worden geproduceerd. Hiermee biedt Trioworld haar klanten in de load security de juiste film, met unieke eigenschappen, voor iedere specifieke situatie.

Trioworld heeft zich gedurende vele jaren ontwikkeld tot de toonaangevende innovatieve speler die het momenteel is. Het bedrijf was in de periode tussen 2014 en zomer 2017 in handen van Bencis Capital Partners.

Sinds 2017 is Trioworld in handen van Jindal Poly Films, een Indiaas familieconcern. Samen met hen en met onze ongeveer 220 medewerkers dagen we onszelf continu uit om onszelf te blijven ontwikkelen en optimaal te presteren. Iedere dag weer.