ALL-PP FILM

Trioworld introduceert een nieuw verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen: ALL-PP, een folie die de recycleerbaarheid van laminaten verbetert. Dit nieuwe materiaal is een 100% CastPP en gelamineerd met een BOPP. Hierdoor is het product perfect te recyclen.  Dit nieuwe materiaal heeft een zeer lage SIT (sealing initial temperature) en daardoor zal de BOPP niet beschadigd worden tijdens het sealen, omdat het met een lage temperatuur kan worden geseald. Zelfs de snelheid van de verpakkingslijn hoeft niet lager te zijn.

 

Voordelen ALL-PP materiaal

PET wordt vaak gebruikt in een lamineringsproces met PE. PET en PE zijn twee verschillende ‘families’ en kunnen daarom niet samen worden gerecycled.

Een constructie van CastPP met BOPP wordt vooral gebruikt voor het verpakken van voedingsmiddelen. Dit materiaal heeft een beschermende functie en is effectief in het verlengen van de houdbaarheid van het voedsel. Daarnaast kan PP monomateriaal worden gebruikt om een barrière in de verpakking te creëren, zoals een luchtbarrière in vleesverpakkingen om de houdbaarheid van het product te verlengen.

Bovendien is PP een stijver materiaal, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in stazakken zoals bijvoorbeeld bij yoghurtdranken. Een ander voordeel van PP is dat het glashelder is, hetgeen de productpresentatie verbetert.

ALL-PP

Folie die de recycleerbaarheid van laminaten verbetert

De folies van Trioworld worden gekenmerkt door optimale machinability tegen de laagste Total Cost of Ownership.

Meer weten? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij u testen.

Wilt u meer weten over onze ALL-PP film?

Neem dan contact met mij op

Ik vertel u graag meer over deze nieuwe folie met een optimale recycleerbaarheid. Tevens kunnen onze specialisten R&D u helpen om het materiaal goed op uw machines te laten draaien. Hiermee zorgen wij voor een optimaal resultaat tegen de laagste Total Cost of Ownership.

 

 

FRANK SMULDERS, INTERNATIONAL KEY ACCOUNT MANAGER FOOD PACKAGING FILM