Wikkelmachines

Stretchfilm is gemaakt om te rekken. De rek van folie gaat van 0 tot 400 procent, afhankelijk van de machine waarmee je wikkelt. Veel machines kunnen niet meer dan 10 procent rekken, die geven dan alleen wat kracht op de lading. De stretchfilms van Trioworld hebben een rek van minimaal 200 procent. Dat betekent dat je van 1 meter folie 3 meter folie kan maken. Een folie is te programmeren op een bepaalde rek; veel van onze folies worden op 270 procent rek geprogrammeerd.

Een goedkope machine kan alleen een pallet wikkelen, niet de folie rekken. Om te kunnen aantonen wat een goede folie kan, is een goede machine nodig. Een machine moet heel ver kunnen voorrekken.

Bijna elke machine kan op twee manieren ingesteld worden:
-de rek van de folie: bijvoorbeeld 200/250/270 procent
-de hoeveelheid druk op de lading.

Rekpercentage is belangrijk voor een tweetal zaken: hoe meer rek, hoe dunner de film, hoe minder het verbruik én rek zorgt voor stabiliteit.

De machine-instellingen hangen af van de pallet die gewikkeld wordt. Een stretchfilm van inferieure kwaliteit kan makkelijk breken bij het op de pallets wikkelen van producten. Afhankelijk van hoe goed de instellingen op de machine zijn, hoe dunner de folie kan zijn.

Onze mensen hebben diepgaande kennis van de machines, waardoor we de machine-instellingen kunnen optimaliseren, om nooit méér folie te gebruiken dan nodig. Met ons moderne machinepark die uitsluitend multilayer-folies produceren, leveren we een consistent product. Trioworld heeft kennis van de combinatie machine, product en folie. Als bekend is welke machine de klant heeft en welk product verpakt moet worden, kunnen wij de perfecte combinatie maken om palletstabiliteit te garanderen.