Total Cost of Ownership

In de praktijk zien wij bij Trioworld dat stretch film vaak wordt gekozen op basis van de prijs per kilo. Dat lijkt op zich logisch – want de producten lijken op het eerste oog veel op elkaar. Toch zit er meer verschil tussen dan u wellicht denkt.

Kwaliteit voorkomt beschadigingen

Een stretch film van onvoldoende kwaliteit kan tot onveilige situaties leiden in magazijnen en op de weg, doordat pallets bijvoorbeeld omvallen. Een kwart van de ongelukken waarbij een vrachtwagen is betrokken, wordt veroorzaakt door schuivende of vallende lading. Dat is niet alleen gevaarlijk; het brengt ook significante kosten met zich mee. Zo’n 4 procent van de producten die op pallets worden vervoerd, komt namelijk beschadigd aan.

Daarnaast kan een stretch film van inferieure kwaliteit makkelijk breken bij het op de pallets wikkelen van producten. Eén filmbreuk kost gemiddeld 15 euro.

Tot slot leidt een laagwaardige stretchfilm vaak tot onnodig veel filmverbruik. Gemiddeld gebruiken bedrijven 20 procent meer Load Security Film dan nodig voor veilig transport. Dit draagt niet bij aan duurzame oplossingen, waar we bij Trioworld juist naar streven. Een laagwaardige stretchfilm kan in eerste instantie dus goedkoop lijken, maar in werkelijkheid enorm duur zijn.

Daarom stuurt Trioworld op Total Cost of Ownership. Bij Trioworld hebben we 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige en innovatieve kwaliteit stretchfilms. Daarnaast bieden we excellente service bij bijvoorbeeld het wikkelen van pallets. Met ons 7 step-auditmodel zijn we in staat de laagst mogelijke TCO te realiseren, waardoor we de kosten van stretchfilm vaak met dubbele cijfers reduceren. Dus misschien moeten we wel de Total Value of Ownership nemen, want uw waarde gaat omhoog en de kosten naar beneden.