Stretch film voor de chemische industrie

De chemische industrie is een relatief grote en innovatieve sector in Nederland. Het vervoer van deze producten is aan strenge regels gebonden en tegelijkertijd is de diversiteit aan palletladingen groot. Of het nu om pallet met verfblikken gaat of om drums, palletstabiliteit is essentieel. En daarmee helpen wij u graag!

 

Stabiele pallets

De chemische industrie heeft specifieke uitdagingen als het gaat om palletstabiliteit. Wij zien een grote diversiteit aan type ladingen. Denk aan pallets met verblikken, drums of bijvoorbeeld zwaar zakgoed met grondstoffen. Deze diversiteit brengt ook specifieke uitdagingen met zich mee als het gaat om het veilig verpakken en vervoeren van de lading. Onze Technische Specialisten hebben diepgaande kennis als het gaat om het bereiken van palletstabiliteit voor al deze ladingen.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET AFP GAAN UW PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. AFP is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt AFP altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

Ook vast en zeker de weg op?

Case: Producent van verfproducten

Hier komt de tekst

Case: Producent van chemische producten

Hier komt de tekst

Case: Producent van verfproducten

Hier komt de tekst

Case: Producent van chemische producten

Hier komt de tekst

7 step audit model

AFP 7 STEP MODEL

AFP heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw process naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces
  • U kunt rekenen op minimal stretch film verbruik – dat is niet alleen duurzaam maar bespaart u ook kosten
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen
  • U producten gaan veilig de weg op tegen de Laagste Total Cost of Ownership

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm, de kennis van onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt, zonder oponthoud. Wilt u ook weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en uw kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog de Quick Scan aan. In 30 minute analyseren wij uw proces en doen wij meteen een voorstel ter verbetering.

 

VRAAG UW GRATIS QUICK SCAN AAN

Hans Wels, Commercial Manager Load Security Films

Interview met Jelle Dendauw van ESTL

Zo gaan uw producten veilig op weg

Hoe zet je duizend flesjes cola vast op een vrachtwagen zodat die blijven staan, ook als de chauffeur plotseling moet remmen of uitwijken? Een typische vraag over ladingstabiliteit, zoals Jelle Dendauw die wel vaker tegenkomt bij zijn bedrijf ESTL.

Dendauw is een van de mede-oprichters van ESTL in Deerlijk, België. Hij was ingenieur in de machinebouw en kwam eigenlijk bij toeval in de ladingzekering terecht, in 2009. Dat jaartal is dan weer geen toeval, want in 2009 kreeg België nieuwe wetgeving over ladingstabiliteit.

Lees meer

Interview Flexodrukker

'Het zijn jongens die procedures volgen'

Een van de vaste klanten van AFP is het Belgische Bastin Pack, een producent van flexibele verpakkingen. “We zijn een vrij toonaangevende flexodrukker”, zegt CEO Michel van de Vyver vanuit zijn kantoor in Wetteren. “Dat ligt 8 kilometer ten zuidoosten van Gent, langs de snelweg Gent-Brussel.” Bastin Pack bestaat dit jaar 90 jaar, en sinds 22 jaar zwaait Michel Van de Vyver er de scepter. Het bedrijf heeft 45 man in dienst.

Lees Meer