Corner Crush

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als Trioworld-  vaak zien in transport en logistiek.

Oorzaken

De belangrijkste oorzaak voor het beschadigen van de hoeken is wanneer een pallet te strak en verkeerd wordt gewikkeld, waardoor de druk van de folie op de dozen te groot wordt en er schade ontstaat door de kracht die hiermee wordt uitgeoefend op de dozen. Hierin ligt voor Trioworld de uitdaging: het stabiel wikkelen van uw goederen op de pallet met de juiste palletwikkelfolie die uw goederen niet zal beschadigen en schadevrij op hun eindbestemming doet aankomen.

Hoe groot een bedrijf ook is of hoe bekend de merken ook zijn, corner crush is een probleem dat we vaak tegenkomen. In veel gevallen is de operator van een wikkelmachine zich er niet van bewust dat de instellingen van de wikkelmachine kunnen worden aangepast of verbeterd. Vaak kan de ‘holding force’ worden verbeterd, de hoeveelheid folie worden verminderd en het risico op corner crush worden geminimaliseerd… Wij kunnen zorgen dat de juiste parameters op de machine worden ingesteld en dat de juiste rekfolie gebruikt wordt.

Wanneer ontstaat Corner Crush?

Bij welke applicaties zien we corner crush ontstaan? Onze ervaring is dat dit gebeurt in veel verschillende industrieën en toepassingen. Bijvoorbeeld: bij een Franse multinational en producent van wijnen die de flessen wijn in dozen op pallets over de hele wereld verscheept en waar talloze dozen beschadigd raken door het onjuiste gebruik van rekfolie. Of wat dacht u van de tissuemarkt waar producten erg gevoelig zijn voor te veel druk op de producten. En tot slot de zuivelindustrie waar bakjes yoghurt (en de inhoud ervan) worden gemorst vanwege het feit dat de rekfolie deze bakjes verplettert. Slechts drie verschillende voorbeelden van dagelijkse zaken die wij als producent van stretchfolie in vele landen, industrieën en toepassingen waarnemen.

Wat zijn de gevolgen?

De kosten van deze incidenten zijn eigenlijk groter dan u aanvankelijk zou denken. „Oké, de doos waar mijn fles wijn in wordt verzonden is beschadigd. Dat is toch niet zo erg?“ Is iets dat u zou kunnen concluderen. De winkelier die deze doos ontvangt, zal het waarschijnlijk niet met u eens zijn. Laten we dezelfde Franse distilleerder als voorbeeld nemen: dit bedrijf heeft een sterke merkwaarde en een sterk merkimago. Een beschadigde doos met hun product past niet in dat Plaatje. Sommige winkeliers zullen de doos daadwerkelijk terugsturen naar de producent omdat ze niet een dergelijke verpakking in hun winkel willen plaatsen. Het ziet er tenslotte niet heel professioneel uit. De kosten van het terugsturen van de doos naar de producent (de Franse distilleerder) zijn enorm. Het gaat niet alleen om de transportkosten, maar ook om het uitpakken, opnieuw inpakken en het volledige transport en de logistiek die voor de tweede keer moet worden uitgevoerd. Verlies van merkreputatie en andere verborgen kosten kunnen enorme gevolgen hebben.

Hoe te vermijden?

In basis kan dit allemaal worden vermeden. Bij Trioworld werken we altijd vanuit drie invalshoeken: de toepassing (de eigenlijke pallet, de verschillende dozen op de pallet en het eindproduct, bijvoorbeeld de flessen wijn), de best passende stretch film voor de toepassing en onze applicatie-engineers die de echte specialisten zijn en weten welke combinatie van alle elementen de meest optimale is. Deze professionals zullen uw wikkelproces optimaliseren op basis van uw specifieke behoeften, zodat corner crush niet langer een van uw zorgen hoeft te zijn.
Wilt u graag meer hierover weten? Neem dan contact met ons op via info.apd@trioworld.com of via uw Trioworld contactpersoon.