Stretch film voor de diervoedingsindustrie

Palletladingen in de diervoedingsindustrie zijn vaak zwaar en divers. Een palletlading met zakken diervoeder stelt andere eisen aan de stretchfilm dan bijvoorbeeld een pallet blikgoed of diepvries diervoeder. Tegelijkertijd zien wij bij onze klanten veel aandacht voor duurzaamheid in combinatie met het gebruik van stretchfilm. Door de toename van goederenvervoer op de weg is de noodzaak van palletstabiliteit alleen maar groter geworden. Wij hebben hiervoor niet alleen hoogwaardige stretchfilms ontwikkeld, wij ontzorgen u ook volledig als het gaat om het bereiken van de optimale palletstabiliteit. Dit doen wij door het perfectioneren van uw wikkelproces.

Stabiele pallets

Het lijkt misschien eenvoudig om pallets te verpakken met stretchfilm. Want wat kan er nu misgaan? Helaas meer dan u misschien denkt. Pallets met diervoeder zijn over het algemeen zwaar – denk hierbij aan zware zakken diervoeder – en vragen het nodige aan palletstabiliteit. Trioworld heeft speciaal voor pallets in de diervoedingsindustrie stretchfilms ontwikkeld. Onze Technische Specialisten zorgen ervoor dat alles in uw wikkelproces optimaal verloopt. Zo heeft u zekerheid van optimaal verpakte pallets tegen de laagste Total Cost of Ownership.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET Trioworld GAAN UW PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt Trioworld altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

Ook vast en zeker de weg op?

Trioworld Quick Scan

Wij begrijpen dat stretchfilm vaak niet de eerste prioriteit is voor onze klanten. Het schadevrij houden van producten tijdens transport is dat wel. Juist daarin kunnen wij u ontzorgen. Door middel van onze 30 minuten durende Quick Scan analyseren wij uw wikkelproces en palletstabiliteit en adviseren wij u over verbeteringen en besparingen.

Meer weten?

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

DDe combinatie van de juiste High Performance stretchfilm en de kennis die onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines bezitten zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt; zonder oponthoud.

  • Onze experts analyseren uw proces;
  • Uw machines worden correct ingesteld;
  • Uw pallets zijn optimaal beschermd.
Neem contact op

Hans Wels, Business Director

Interview met Jelle Dendauw van ESTL

Zo gaan uw producten veilig op weg

Hoe zet je duizend flesjes frisdrank vast op een vrachtwagen zodat die blijven staan, ook als de chauffeur plotseling moet remmen of uitwijken? Een typische vraag over ladingstabiliteit, zoals Jelle Dendauw die wel vaker tegenkomt bij zijn bedrijf ESTL.

Dendauw is een van de mede-oprichters van ESTL in Deerlijk, België. Hij was ingenieur in de machinebouw en kwam eigenlijk bij toeval in de ladingzekering terecht, in 2009. Dat jaartal is dan weer geen toeval, want in 2009 kreeg België nieuwe wetgeving over ladingstabiliteit.

Lees meer

Interview met Prof. Mark Juwet van de KU Leuven

Ladingzekerheid en regelgeving vanuit EUMOS

“vrachtwagen gekanteld na bijna verliezen lading”, “vrachtwagen verliest complete lading op rotonde”, “vrachtwagen belandt in de sloot”

Wie deze krantenkoppen leest, beseft wellicht niet dat al deze ongevallen mogelijk veroorzaakt zijn doordat de vervoerde lading onvoldoende stabiel was. De Europese raad en het Europees parlement beseffen wel dat slecht gezekerde lading elk jaar leidt tot meer dan 1000 doden en nog veel meer zwaar gewonden.

Lees Meer