Doet de juiste stretchfilm er eigenlijk wel toe?
Het kiezen van de juiste stretchfilm is wel degelijk essentieel!
Als bedrijf is het essentieel om zo efficiënt mogelijk met de kosten om te gaan, om de Total Cost of Ownership (TCO) te minimaliseren. Eén methode die daaraan bijdraagt: investeren in stretchfilm. Bij Trioworld ben ik verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten op het gebied van stretchfilm bij eindgebruikers, en ken ik als geen ander het belang van de juiste stretchfilm.
Het ontwikkelen en introduceren van een nieuw product kost doorgaans veel tijd en geld. Er wordt bijvoorbeeld veel energie gestoken in het ontwikkelen van de juiste kleur of smaak, en daarna wordt vaak fors geïnvesteerd om het product in de schappen van de supermarkt te krijgen.
Maar minstens zo belangrijk is dat het product veilig en onbeschadigd bij de supermarkt aankomt.
Stretchfilm wordt vaak onterecht als een commodity gezien, in plaats van als een strategisch product. De gedachte hierachter is dat stretchfilms inwisselbaar zijn en alleen verschillen in prijs. Bovendien vormen ze maar een klein onderdeel van de totale uitgaven. Daardoor gaat de meeste aandacht uit naar de prijs per kilogram.
Toch kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor uw producten, kosten, betrouwbaarheid, imago, veiligheid en efficiency.
Ik zal u vertellen waarom.
Ten eerste kan een stretchfilm van onvoldoende kwaliteit tot onveilige situaties leiden in magazijnen en op de weg, doordat pallets bijvoorbeeld omvallen. Een kwart van de ongelukken waarbij een vrachtwagen is betrokken, wordt veroorzaakt door schuivende of vallende lading. Dat is niet alleen gevaarlijk; het brengt ook significante kosten met zich mee. Zo’n 4 procent van de producten die op pallets worden vervoerd, komt namelijk beschadigd aan.
Daarnaast kan een stretchfilm van inferieure kwaliteit makkelijk breken bij het op de pallets wikkelen van producten. Eén filmbreuk kost gemiddeld 15 euro.
Tot slot leidt een laagwaardige stretchfilm vaak tot onnodig veel filmverbruik. Gemiddeld gebruiken bedrijven 20 procent meer Load Security Film dan nodig voor veilig transport. Dit draagt niet bij aan duurzame oplossingen, waar we bij Trioworld juist naar streven.
Een laagwaardige stretchfilm kan in eerste instantie dus goedkoop lijken, maar in werkelijkheid enorm duur zijn.
Daarom stuurt Trioworld op Total Cost of Ownership. Bij Trioworld hebben we 50 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige en innovatieve kwaliteitfilms. Daarnaast bieden we excellente service bij bijvoorbeeld het wikkelen van pallets. Met ons 7 step-auditmodel zijn we in staat de laagst mogelijke TCO te realiseren, waardoor we de kosten van stretchfilm vaak met dubbele cijfers reduceren.
Geïnteresseerd? Graag kijken we samen met u hoe we ook bij uw organisatie de kosten fors naar beneden kunnen brengen! Neem contact met ons op voor meer informatie.