Hoe de juiste FoodPackaging kan helpen om de totale kosten te verlagen?

Vrijwel elk commercieel getint bedrijf is gericht op of het verhogen van hun omzet, of het verlagen van kosten. En natuurlijk zijn de beste voorbeelden van goedlopende bedrijven die bedrijven die dit beiden goed voor elkaar hebben…

In deze blog ga ik in op de kosten die wij als Trioworld op het gebied van FoodPackaging tegenkomen en hoe wij hoe onze klanten helpen om deze kosten te verlagen.

Wat zien wij in de markt als het gaat om kostenbeheersing:

Onnodige kosten leiden tot ontevredenheid

Ontevredenheid kan op diverse vlakken zichtbaar worden. Hierbij een overzicht:

Bedrijfsdoelstellingen en andere KPI’s worden niet gehaald. Dit leidt tot onvrede bij management, aandeelhouders en mogelijk de rest van de organisatie. Kwaliteitsverschillen worden te groot met alle gevolgen van dien. Klanten zijn ontevreden over de kwaliteitsverschillen, werknemers in de productie dienen bij te schalen, sales en marketing moet ik actie komen om geschillen met klanten op te lossen.  Levertijden lopen op en deadlines worden gemist. Klanten zijn zo ontevreden door kwaliteitsissues, de problemen worden zo groot dat een bedrijf zelfs imagoschade oploopt. De reputatie van het bedrijf komt in het geding.

 

Maar wat wil de klant nou zelf?

Wat wij vooral zien is dat bedrijven op zoek zijn naar kennis, ervaring en gemak. Gemak in het samenwerken, gemak in het bestellen en ontvangen van goederen, in de communicatie en in de nazorg. De wensen van de klant laten zich vertalen naar het volgende rijtje:

 

Hoe helpt Trioworld de klant met dit alles?

Als Trioworld proberen wij telkens weer de ideale verpakking voor elk product te leveren. Een goed product dat waarde toevoegt in de gehele voedselketen op meest duurzame wijze. Wij produceren de verpakking voor producten waarbij je kan denken aan een broodzak, de verpakking voor je plakjes kaas of vlees, je diepvriesgroenten of bijvoorbeeld de wikkelverpakkingen van je snoepjes. Doordat wij bekend zijn met alle schakels in de voedselketen zijn wij in staat om een aanzienlijke kostenverlaging te realiseren bij veel van onze klanten. Hierbij wordt continue gekeken naar de totale kosten van het gehele verpakkingsproces. En wordt vooral ook in kaart gebracht hoe deze totale kosten nog efficiënter worden ingericht. Het gaat hier vooral om de total cost of ownershsip. Dus niet puur en alleen om de initiële kosten van een product maar om alle kosten die met dit product gepaard gaan gedurende de gehele levenscyclus van dit product.