Stretch film voor de isolatie-industrie

Isolatiemateriaal kent een breed toepassingsgebied. Het bekendst is wellicht het isoleren van gebouwen intern en extern, maar ook akoestische plafonds, oplossingen voor de glastuinbouw en vloerisolatie zijn belangrijke toepassingen. Ook isolatiemateriaal moet goed gestabiliseerd worden op een pallet. Of het nu om rollen isolatiemateriaal gaat of om platen, beiden stellen hun specifieke voorwaarden aan palletstabiliteit. Deze producten worden vaak geleverd op een bouwplaats waar ze ook niet meteen verwerkt worden. De stretch film dient dan ook ter bescherming van de producten tijdens opslag.

Stabiele pallets

Wij merken dat stretch film vaak niet de eerste prioriteit bij onze klanten is. En dat begrijpen wij. Tegelijkertijd zien we dat pallet stabiliteit, het voorkomen van schade en soepele verpakkingsprocessen wel hoog op de agenda staan. En daarin kunnen wij u volledig ontzorgen. Niet alleen kunnen wij u adviseren over de juiste stretch film voor u toepassing, wij kunnen deze ook naadloos inpassen in uw processen. Zodanig dat u optimal stabiele pallets heeft en een vloeiend verpakkingsproces zonder storingen.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET AFP GAAN UW MATERIALEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. AFP is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt AFP altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

 

OOK VAST EN ZEKER DE WEG OP?

AFP 7 STEP MODEL

AFP heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw process naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces
  • U kunt rekenen op minimal stretch film verbruik – dat is niet alleen duurzaam maar bespaart u ook kosten
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen
  • U producten gaan veilig de weg op tegen de Laagste Total Cost of Ownership

Hoe kan ik u helpen uw isolatiemateriaal veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm, de kennis van onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt, zonder oponthoud.

  • Onze experts analyseren uw proces;
  • Uw machines worden correct ingesteld;
  • Uw pallets zijn optimaal beschermd.
NEEM CONTACT OP

Wilbert Philipsen, Key Account Manager

Interview met Jelle Dendauw van ESTL

Zo gaan uw producten veilig op weg

Hoe zet je duizend flesjes cola vast op een vrachtwagen zodat die blijven staan, ook als de chauffeur plotseling moet remmen of uitwijken? Een typische vraag over ladingstabiliteit, zoals Jelle Dendauw die wel vaker tegenkomt bij zijn bedrijf ESTL.

Dendauw is een van de mede-oprichters van ESTL in Deerlijk, België. Hij was ingenieur in de machinebouw en kwam eigenlijk bij toeval in de ladingzekering terecht, in 2009. Dat jaartal is dan weer geen toeval, want in 2009 kreeg België nieuwe wetgeving over ladingstabiliteit.

Lees meer

Interview met Prof. Mark Juwet van de KU Leuven

Ladingzekerheid en regelgeving vanuit EUMOS

“vrachtwagen gekanteld na bijna verliezen lading”, “vrachtwagen verliest complete lading op rotonde”, “vrachtwagen belandt in de sloot”

Wie deze krantenkoppen leest, beseft wellicht niet dat al deze ongevallen mogelijk veroorzaakt zijn doordat de vervoerde lading onvoldoende stabiel was. De Europese raad en het Europees parlement beseffen wel dat slecht gezekerde lading elk jaar leidt tot meer dan 1000 doden en nog veel meer zwaar gewonden.

Lees meer