Stretch film voor de isolatie industrie

Isolatiemateriaal kent een breed toepassingsgebied. Het bekendst is wellicht het intern en extern isoleren van gebouwen, maar ook akoestische plafonds, oplossingen voor de glastuinbouw en vloerisolatie zijn belangrijke toepassingen. Isolatiemateriaal moet goed gestabiliseerd worden op een pallet. Of het nu om rollen isolatiemateriaal gaat of om platen. Beide stellen hun specifieke eisen aan palletstabiliteit. Deze producten worden vaak geleverd op de bouwplaats waar ze niet direct verwerkt worden. De stretchfilm dient dan ook ter bescherming van de producten gedurende de opslag. Bij de ontwikkeling van stretchfilms voor de isolatie industrie is rekening gehouden met deze wensen.

Stabiele pallets

Wij merken dat stretchfilm vaak niet de eerste prioriteit bij onze klanten heeft en dat begrijpen wij. Tegelijkertijd zien we dat palletstabiliteit, het voorkomen van schade en efficiënte verpakkingsprocessen wel hoog op de agenda staan. Juist daarin kunnen wij u volledig ontzorgen. Niet alleen kunnen wij u adviseren over de juiste stretchfilm voor uw isolatiemateriaal, wij kunnen deze ook naadloos inpassen in uw processen. Zodanig dat u optimaal stabiele pallets heeft en een efficiënt verpakkingsproces zonder storingen.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET Trioworld GAAN UW ISOLATIEMATERIALEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt Trioworld altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

 

OOK VAST EN ZEKER DE WEG OP?

Trioworld Quick Scan

Wij begrijpen dat stretchfilm vaak niet de eerste prioriteit is voor onze klanten. Het schadevrij houden van producten tijdens transport is dat wel. En juist daarin kunnen wij u ontzorgen. Door middel van onze 30 minuten durende Quick Scan analyseren wij uw wikkelproces en palletstabiliteit en adviseren wij u over verbeteringen en besparingen.

Meer weten?

Hoe kan ik u helpen uw isolatiemateriaal veilig te vervoeren?

Inmiddels heb ik meerdere klanten in de isolatie industrie kunnen helpen hun palletstabiliteit te verbeteren. Heeft u ook last van hoge en zware palletladingen of producten met scherpe hoeken? Ik kom graag bij u langs!

  • Ik maak een analyse van uw proces;
  • Onze technische experts zorgen ervoor dat uw machine correct ingesteld wordt;
  • Uw pallets zijn optimaal beschermd.
NEEM CONTACT OP

Wilbert Philipsen, International Key Account Manager

Interview met Jelle Dendauw van ESTL

Zo gaan uw producten veilig op weg

Hoe zet je duizend flesjes frisdrank vast op een vrachtwagen zodat die blijven staan, ook als de chauffeur plotseling moet remmen of uitwijken? Een typische vraag over ladingstabiliteit, zoals Jelle Dendauw die wel vaker tegenkomt bij zijn bedrijf ESTL.

Dendauw is een van de mede-oprichters van ESTL in Deerlijk, België. Hij was ingenieur in de machinebouw en kwam eigenlijk bij toeval in de ladingzekering terecht, in 2009. Dat jaartal is dan weer geen toeval, want in 2009 kreeg België nieuwe wetgeving over ladingstabiliteit.

Lees meer

Interview met Prof. Mark Juwet van de KU Leuven

Ladingzekerheid en regelgeving vanuit EUMOS

“vrachtwagen gekanteld na bijna verliezen lading”, “vrachtwagen verliest complete lading op rotonde”, “vrachtwagen belandt in de sloot”

Wie deze krantenkoppen leest, beseft wellicht niet dat al deze ongevallen mogelijk veroorzaakt zijn doordat de vervoerde lading onvoldoende stabiel was. De Europese raad en het Europees parlement beseffen wel dat slecht gezekerde lading elk jaar leidt tot meer dan 1000 doden en nog veel meer zwaar gewonden.

Lees meer