Stretchfilm voor de papier- en kartonindustrie

De papiersector is een innovatieve sector die een veelvoud aan producten produceert waar iedereen dagelijks mee in contact komt. Papier wordt tenslotte door iedereen gebruikt. Deze producten moeten uiteraard ook vervoerd worden, hetzij als eindproduct, hetzij als grondstof of halffabrikaat. Wij zien bij onze klanten vaak het transport van kartonnen platen en deze zijn meestal voorzien van straps. De stretchfilm dient dan voornamelijk als bescherming tegen vuil en water.

Daarnaast zien wij in dit segment een sterke ontwikkeling als het om duurzaamheid gaat. Hierin kan Trioworld bijdragen met de Katan-Ex Biobased stretchfilm.

Stabiele pallets

Het lijkt misschien eenvoudig om pallets te verpakken met stretchfilm. Want wat kan er nu misgaan? Helaas meer dan u misschien denkt. Pallets met papier of karton zijn over het algemeen complex, met scherpe hoeken en randen. Daardoor stellen deze pallets specifieke eisen aan palletstabiliteit. Trioworld heeft stretchfilms ontwikkeld speciaal voor dit soort pallets. Onze mensen zorgen ervoor dat alles in uw verpakkingsproces optimaal verloopt. Zo heeft u zekerheid van optimaal verpakte pallets tegen de laagste Total Cost of Ownership.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET Trioworld GAAN UW PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt Trioworld altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

 

Ook vast en zeker de weg op?

Katan-Ex Biobased

90% lagere Co2 footprint

Katan-Ex Biobased High Performance stretchfilm is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerriet) gewonnen uit de reststroom van suikerproductie. Door het gebruik van deze stretchfilm realiseert u een 90% lagere CO2 footprint ten opzichte van conventionele stretchfilm.

 

7 step audit model

Trioworld 7 STEP MODEL

Trioworld heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw proces naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces.
  • U kunt rekenen op minimaal stretchfilm verbruik – dat is niet alleen duurzaam maar u bespaart ook kosten.
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen.
  • Uw producten gaan veilig de weg op tegen de laagste Total Cost of Ownership.

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm en de kennis die onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines bezitten zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt; zonder oponthoud.

  • Onze experts analyseren uw proces;
  • Uw machines worden correct ingesteld;
  • Uw pallets zijn optimaal beschermd.
Neem contact op

Ken van Nieuwerburgh, Senior Key Account Manager

Interview met Chris Bruijnes van het KIDV

'Als bedrijf moet je optimaal inspelen op de kennis van duurzaam verpakken'

In Nederland gaan we steeds meer recyclen. Goed bezig zou je zeggen, maar het kan nog beter. Want lang niet alles kan al gerecycled worden. Ook op het gebied van verpakkingen is nog een wereld te winnen, ziet Chris Bruijnes, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) in Den Haag.

Het instituut adviseert bedrijven over hun verpakkingen, of zoals Bruijnes het zelf zegt: “Wij zorgen dat het bedrijfsleven op de hoogte blijft van duurzaam verpakken”.

Lees meer

Case over een tevreden klant

"Trioworld is vaak onze bondgenoot om een order rond te breien"

Als tiener sprong Frank Koemans vaak bij op zaterdagen en in de vakanties, toen zijn vader het bedrijf inmiddels runde. Op zijn 21ste begon hij officieel bij Koemans Verpakkingen. “En toen zijn we overgegaan op industriële verpakkingsmaterialen”, vertelt Koemans.

Als verantwoordelijke voor de strategische inkoop kwam hij al heel snel in contact met AEP, zoals Trioworld toen heette. “Wij verzorgen een totaalpakket voor onze klanten, en daarin speelt Trioworld ook een rol; wikkelfolie is voor ons een belangrijke productgroep. Van het een kwam het ander en inmiddels is Trioworld al meer dan dertig jaar een belangrijke partner voor ons, en doen we op een prettige manier zaken in serieuze volumes, met respect voor elkaars belangen. We zitten in het hogere segment, met de betere kwaliteit.”

Lees meer