“Bij Trioworld weet ik dat het altijd in orde is!” zegt klant H.Essers

Een van de klanten van Trioworld is H.Essers, in België. Een logistieke dienstverlener met de toepasselijke slogan It’s Transpossible. “Die is van onze marketingafdeling”, lacht purchase manager Christophe Custers. “We gebruiken deze slogan nu zo’n drie jaar. Je wil toch in één oogopslag duidelijk maken dat alles mogelijk is.”

Een van de grootste spelers in Europa

H.Essers heeft 71 kantoren in 17 landen. Het familiebedrijf slaat goederen op, transporteert die en verzorgt het IT-systeem dat daarbij hoort. “We zijn een van de grootste spelers in Europa betreffende transport en logistiek”, zegt Custers. “We hebben 1320 vrachtwagens, 3120 trailers, meer dan een miljoen m² magazijnoppervlakte en we kunnen de software-systemen van de klant verbinden met de onze, zodat alles goed verloopt.”
H.Essers specialiseert zich voornamelijk in het transport en opslag van farmaceutische, chemische en high value-goederen. Custers legt graag uit waarom ze zakendoen met Trioworld.

Trioworld is natuurlijk wel gebenchmarkt

“Transport en opslag is onze core business en stabiele paletten zijn hier een logisch gevolg van”, begint hij. “We versturen pallets wereldwijd. Het is voor mij dus uitermate belangrijk dat we aan de wettelijke reglementen in binnen- en buitenland voldoen. Het is echt cruciaal dat de pallet goed gewikkeld is.” En net zo belangrijk is de kwaliteit waarmee hij zijn klanten bedient. “Dus met goed gewikkelde pallets en de juiste hoeveelheid folie.”
Benchmark. Custers werkt sinds acht jaar bij het Belgische bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor alle operating expenses, voornamelijk gelinkt aan warehousing. De samenwerking met Trioworld dateert al van 2007; Trioworld is hun grootste leverancier van stretchfilm. “Trioworld was er dus al voordat ik in dienst kwam, maar in de tussentijd is Trioworld natuurlijk wel gebenchmarkt”.

Stabiele kwaliteit- en leveringsgarantie

Een aantal punten die meewegen bij de keuze voor een leverancier van stretchfilm: “Voor mij is het heel belangrijk om de schakels in het proces kort te houden. Trioworld is zowel fabrikant als leverancier, en dat is voor mij heel interessant, omdat er geen partij tussen zit. Verder is het belangrijk dat het een financieel stabiele leverancier is, waarmee ik een langetermijnrelatie kan opbouwen. En eentje die een stabiele kwaliteit- en leveringsgarantie heeft. Waar ik ook aan hecht is dat de leverancier mij op de hoogte houdt van innovaties in de markt. Trioworld komt regelmatig bij mij met nieuwe ideeën, dat vind ik positief.”

Essers zit ook niet stil.

Bij H.Essers zitten ze overigens ook niet stil. “De transportwereld is continu in ontwikkeling. We proberen de laatste trends te volgen. Zo zijn we nu aan het kijken of we bepaalde antislipmatten in de laadvloer van een trailer kunnen integreren, dat is redelijk innovatief.”
26 graden. Om veilig vervoer te waarborgen houden ze regelmatig steekproeven. “De norm is de 26° test. De pallet wordt hierbij aan één kant opgetild tot er een hoek van 26° met de vloer ontstaat. Als het pallet goed is gewikkeld, blijft de lading stabiel op de pallet staan.”
Uiteindelijk komen ze bij Trioworld voor een folie met een goede prijs/kwaliteitverhouding en continue kwaliteit. “Ik merk het namelijk heel snel als de kwaliteit niet goed is. Dan komen er klachten, van zowel onze eigen medewerkers als de eindklant.”

Ik weet dat het in orde is.

Ook belangrijk: de ondersteuning die Trioworld biedt. “Wat ik fijn vind is dat Trioworld regelmatig de wikkelmachines controleert. Als een nieuwe machine geleverd wordt, komt er altijd iemand ter plaatse om de machine zo in te stellen dat de pallet optimaal gewikkeld wordt. Zodat ik zo min mogelijk folie gebruik en dus geen folie verspil.” Dat is voor H.Essers financieel aantrekkelijk en voor Trioworld belangrijk in het kader van duurzaamheid. “Ze voeren deze controles overigens meerdere malen uit tijdens de levensduur van een machine.”
“Als klant van Trioworld apprecieer ik de langetermijn samenwerking met H.Essers en het hieruit voortvloeiende partnership. Ik weet te allen tijde, in al onze magazijnen, dat de machines goed zijn ingesteld door en dat het in orde is.”