Stretch film voor de tissue-industrie

Tissue klinkt als het perfecte product om te transporteren. Zacht en stevig, licht in gewicht. Toch is het een segment waarin wij relatief veel transportschade zien. Zonde, want beschadigde producten kunnen retour komen. Dit heeft gevolgen voor zowel voor de fabrikant als de retailer. Dit met alle kosten van dien.

Waardoor ontstaat deze schade? Doordat deze ladingen licht zijn in gewicht, wordt vaak gedacht dat er maar weinig stretchfilm nodig is. Ook merken wij dat de prijs per kilo doorslaggevend is bij de keuze van de stretchfilm. Wij willen u graag laten zien dat dit soort ladingen inderdaad niet veel stretchfilm nodig hebben, maar wel de juiste stretchfilm.

 

Het issue met tissue

De tissue-industrie heeft een aantal unieke uitdagingen voor het bereiken van palletstabiliteit. Tissue-producten zijn doorgaans licht in gewicht met als gevolg dat de palletladingen daardoor ook lichter zijn dan gebruikelijk. Dit maakt ze gevoelig voor crush. Crush is schade die ontstaat door een te grote druk op de lading. Deze druk kan ontstaan wanneer een lichte pallet te strak gewikkeld is.

Het zorgvuldig wikkelen van drukgevoelige pallets vraagt dan ook om expertise. Wij zorgen ervoor dat uw producten zonder schade bij de eindklant aankomen. Speciaal voor deze ladingen hebben we stretchfilms ontwikkeld die met de unieke uitdagingen in de tissue-industrie kunnen omgaan, zodat een hoge stabiliteit ontstaat zonder lading in te drukken.

 

95% minder schade

20% minder verbruik, 95% minder breuk

UW TISSUE PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt Trioworld altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm. 

 

Ook vast en zeker de weg op?
7 step audit model

Trioworld 7 STEP MODEL

Trioworld heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw proces naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces.
  • U kunt rekenen op minimaal stretchfilmverbruik – dat is niet alleen duurzaam maar u bespaart ook kosten.
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen.
  • Uw producten gaan veilig de weg op tegen de laagste Total Cost of Ownership.

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm en de kennis die onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines bezitten zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt; zonder oponthoud. Wilt u weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog uw Quick Scan aan.

 

Vraag uw gratis Quick Scan aan

Hans Wels, Business Director

Corner Crush bij gevoelige ladingen

Corner Crush voorkomen tijdens het transport

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als Trioworld- vaak zien in transport en logistiek. De belangrijkste oorzaak voor het beschadigen van de hoeken is wanneer een pallet te strak en verkeerd wordt gewikkeld, waardoor de druk van de folie op de dozen te groot wordt en er schade ontstaat door de kracht die hiermee wordt uitgeoefend op de dozen.

Lees meer

Case van een tevreden klant

'Bij Trioworld weet ik dat het altijd in orde is!'

Een aantal punten die meewegen bij de keuze voor een leverancier van stretchfilm: “Voor mij is het heel belangrijk om de schakels in het proces kort te houden. Trioworld is zowel fabrikant als leverancier, en dat is voor mij heel interessant, omdat er geen partij tussen zit. Verder is het belangrijk dat het een financieel stabiele leverancier is, waarmee ik een langetermijnrelatie kan opbouwen. En eentje die een stabiele kwaliteit- en leveringsgarantie heeft. Waar ik ook aan hecht is dat de leverancier mij op de hoogte houdt van innovaties in de markt. Trioworld komt regelmatig bij mij met nieuwe ideeën, dat vind ik positief.”

Lees Meer