Stretchfilm voor de tissue-industrie

Tissue klinkt als het perfecte product om te transporteren. Zacht en stevig, licht in gewicht. Toch is het een segment waarin wij relatief veel transportschade zien. Zonde, want beschadigde producten kunnen retour komen, zowel voor de fabrikant als de retailer, met alle kosten van dien.

Waardoor ontstaat deze schade? Doordat deze ladingen licht in gewicht zijn, wordt vaak gedacht dat er maar weinig stretchfilm nodig is, of dat de prijs per kilo doorslaggevend is bij de keuze van de stretchfilm. Wij willen u graag laten zien dat dit soort ladingen inderdaad niet veel stretchfilm nodig heeft, maar wel de juiste stretchfilm.

 

Het issue met tissue

De tissue-industrie heeft een aantal unieke uitdagingen voor het bereiken van palletstabiliteit. Tissue-producten zijn doorgaans licht in gewicht en de palletladingen daardoor lichter dan gebruikelijk. Dat maakt ze gevoelig voor crush, schade die ontstaat door een te grote druk op de lading. Die kan ontstaan wanneer een lichte pallet te strak gewikkeld is.

Het zorgvuldig wikkelen van drukgevoelige pallets vraagt dan ook om expertise. Wij zorgen ervoor dat uw producten zonder schade bij de eindklant aankomen. Speciaal voor deze ladingen hebben we stretchfilms ontwikkeld die met de unieke uitdagingen in de tissue-industrie kunnen omgaan, zodat een hoge stabiliteit ontstaat zonder lading in te drukken.

 

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

OOK UW TISSUE PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. AFP is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt AFP altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

Ook vast en zeker de weg op?
7 step audit model

AFP 7 STEP MODEL

AFP heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw proces naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces
  • U kunt rekenen op minimaal stretchfilm verbruik – dat is niet alleen duurzaam maar u bespaart  ook kosten
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen
  • U producten gaan veilig de weg op tegen de laagste Total Cost of Ownership

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm, de kennis van onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt, zonder oponthoud. Wilt u weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog uw Quick Scan aan.

 

Vraag uw gratis Quick Scan aan

Hans Wels, Commercial Manager Load Security Films

Corner Crush bij gevoelige ladingen

Corner Crush voorkomen tijdens het transport

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als AFP- vaak zien in transport en logistiek. De belangrijkste oorzaak voor het beschadigen van de hoeken is wanneer een pallet te strak en verkeerd wordt gewikkeld, waardoor de druk van de folie op de dozen te groot wordt en er schade ontstaat door de kracht die hiermee wordt uitgeoefend op de dozen.

Lees meer

Case van een tevreden klant

'Bij AFP weet ik dat het altijd in orde is!'

Een aantal punten die meewegen bij de keuze voor een leverancier van stretchfilm: “Voor mij is het heel belangrijk om de schakels in het proces kort te houden. AFP is zowel fabrikant als leverancier, en dat is voor mij heel interessant, omdat er geen partij tussen zit. Verder is het belangrijk dat het een financieel stabiele leverancier is, waarmee ik een langetermijnrelatie kan opbouwen. En eentje die een stabiele kwaliteit- en leveringsgarantie heeft. Waar ik ook aan hecht is dat de leverancier mij op de hoogte houdt van innovaties in de markt. AFP komt regelmatig bij mij met nieuwe ideeën, dat vind ik positief.”

Lees Meer