Trioworld neemt Flexoplast over

Trioworld Group heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van het Nederlandse bedrijf Flexoplast. Flexoplast is een een toonaangevende speler
in hoogwaardige verpakkingsoplossingen voor voeding, drank en industrie en is onderdeel van de Clondalkin Groep.

“Wij zijn zeer verheugd Flexoplast in de Trioworld Group te verwelkomen. Flexoplast heeft de afgelopen jaren een zeer sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ook in de corona tijd heeft Flexoplast haar klanten ondersteund met hoogwaardige verpakkingsoplossingen. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in West-Europa. Met onze gezamenlijke krachten hopen we deze succesvolle reis voort te zetten,” zegt Andreas Malmberg, CEO van de Trioworld Group.

“We zien Trioworld als een zeer goede eigenaar en partner in het ontwikkelen van ons bedrijf naar het volgende niveau. Trioworld en Flexoplast delen dezelfde visie op duurzame ontwikkeling op lange termijn, gebaseerd op klantgedreven innovatie en solide kwaliteitsproducten,” zegt Wietse van den Bosch, Managing Director bij Flexoplast. “Beide partijen brengen sterke productportfolio’s op de markt, met ongeëvenaarde service en expertise. Samen zullen we in staat zijn om meer waarde te creëren voor onze klanten,” vervolgt de heer van den Bosch.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke reglementaire vereisten en goedkeuringen. De Trioworld Group zal, na afronding van de transactie, 100% van de aandelen bezitten.

Over Flexoplast
Het in Nederland gevestigde bedrijf Flexoplast begon in 1961 met de productie van kunststoffolies en is een toonaangevende producent en leverancier van hoogwaardige voedsel-, drank- en industriële verpakkingen op basis van polyethyleen. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in West-Europa. De omzet van Flexoplast bedraagt 60 miljoen EUR met totaal 180 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harlingen, gecombineerd met productiefaciliteiten in
Wieringerwerf en Harlingen.

Over Trioworld Group
Trioworld is opgericht in 1965 en sinds 2018 in handen van Altor Fund IV. Altor is een van de toonaangevende Nordic Private Equity firma’s, gericht op het bouwen van bedrijven van wereldklasse. Gedreven door de voortdurende ontwikkeling van innovatieve en duurzame kunststof folieproducten is Trioworld een van de leiders in het segment, met een omzet van 520 miljoen EUR en ongeveer 1.200 werknemers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Smålandsstenar, Zweden. De productie is gevestigd in Zweden, Denemarken, Nederland en Frankrijk. De producten worden wereldwijd verkocht.