Trioworld neemt Eurofilms over

Smålandsstenar, Zweden
March 14th, 2022

Trioworld Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het Britse bedrijf Eurofilms Extrusion LTD (Eurofilms), een toonaangevende speler in oplossingen voor hoogwaardige rekfolie voor ladingbeveiliging. Eurofilms ondersteunt klanten op het gebied van distributie, drank, levensmiddelen en andere industriële verpakkingen. De verkoper is een groep particuliere eigenaren bestaande uit

Will Humphreys, Gillian Humphreys, David Thomas en Martin Palmer.

“Wij zijn zeer verheugd Eurofilms in de Trioworld groep te mogen verwelkomen. Eurofilms heeft de afgelopen jaren een zeer sterke ontwikkeling doorgemaakt en bijgedragen aan een veiliger vervoer van goederen over de Britse en Europese wegen. Hun portfolio van innovatieve producten en superieure ondersteuning aan hun klanten is indrukwekkend.  Het bedrijf is goed geïnvesteerd, en het management is gericht op het verbreden van het productaanbod aan klanten. “Met onze gebundelde krachten zullen we deze succesvolle reis voortzetten,” zegt Per Holtstrand, Divisie President van de Stretch Film Divisie, in de Trioworld Groep.

“Wij zien Trioworld als een zeer goede eigenaar en partner in het ontwikkelen van ons bedrijf naar het volgende niveau,” zegt Will Humphreys, CEO van Eurofilms. “Beide partijen brengen sterke productportfolio’s op de markt, met een ongeëvenaarde service en competentie. Samen zullen we in staat zijn om meer waarde te creëren voor onze klanten,” vervolgt de heer Humphreys.

CEO van Trioworld Group, Andreas Malmberg licht toe: “Ik ben erg blij dat onze twee bedrijven nu hun krachten kunnen bundelen bij het ontwikkelen van het beste circulaire aanbod op de markt voor gerecyclede kunststoffen. De superieure inzet van Eurofilms voor service en ondersteuning op de Britse en West-Europese markten biedt een fantastisch platform voor versterkte groei.

De transactie is niet onderworpen aan de gebruikelijke reglementaire vereisten en goedkeuringen. De Trioworld Groep zal, na afronding van de transactie, 100% van de aandelen bezitten.

Eurofilms

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Eurofilms begon met de productie van plastic films in 1995 en is een toonaangevende producent en leverancier van hoogwaardige oplossingen voor ladingbeveiliging op basis van stretchfolie aan klanten in de levensmiddelen-, dranken- en industriële verpakkingsindustrie. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in het Verenigd Koninkrijk en delen van West-Europa. De omzet van Eurofilms bedraagt 30 MEUR met in totaal 100 werknemers. Het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Telford, UK.

Over de Trioworld Groep

Trioworld is opgericht in 1965 en sinds 2018 in handen van Altor Fund IV. Altor is een van de toonaangevende Nordic Private Equity firma’s, gericht op het bouwen van bedrijven van wereldklasse. Gedreven door de voortdurende ontwikkeling van innovatieve en duurzame plasticfolieproducten, is Trioworld een van de leiders in het segment, met een omzet van miljoen 750 EUR en ongeveer 1.400 werknemers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Smålandsstenar, Zweden. De productie vindt plaats in Zweden, Denemarken, Nederland en Frankrijk en de producten worden verkocht op de wereldmarkt.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Andreas Malmberg, CEO Trioworld Group, +46 70 2087291
Per Holtstrand, Division Manager Stretch Film, + 46703272512
Will Humphreys, CEO Eurofilms, + 447966 238865