Stretch film voor de (bevroren) voedselindustrie

Consumenten maken de keuze voor een product mede op basis van de verpakking. Beschadigde of gescheurde verpakkingen blijven liggen en kosten zowel de retailer als de producent geld. Stretch film lijkt daarin wellicht een kleine rol te spelen, maar niets is minder waar. Een goed verpakte en gestabiliseerde pallet vermindert het risico op schade aanzienlijk.

 

Stabiele pallets

Daarbij speelt de keuze voor de juiste stretch film een belangrijke rol. Een pallet trays met blikken vraagt om een andere stretch film dan een pallet met dozen voedinsmiddelen. En daarin schuilt voor ons de uitdaging. We verdiepen ons graag in uw process, uw type lading, de problemen waar u tegenaan loopt. En wij zoeken naar oplossingen. Het realiseren van stabiele pallets, vloeiende wikkelprocessen en uw producten zonder schade op de eindbestemming krijgen is ons doel.

 

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET AFP GAAN UW PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een groot effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. AFP is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.

Daarnaast zoekt AFP altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruiken we nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretchfilm.

Ook vast en zeker de weg op?
7 step audit model

AFP 7 STEP MODEL

AFP heeft meer dan 50 jaar ervaring met het realiseren van palletstabiliteit en is vooroploper als het gaat om innovatie. Wij werken met het 7 Step Auditmodel waarbij we via een grondige analyse van uw process naar optimaal verpakte pallets toewerken.

  • Onze betrokken mensen analyseren uw palletwikkelproces
  • U kunt rekenen op minimal stretch film verbruik – dat is niet alleen duurzaam maar bespaart u ook kosten
  • U kunt rekenen op een geoptimaliseerd wikkelproces zonder onderbrekingen
  • U producten gaan veilig de weg op tegen de Laagste Total Cost of Ownership

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm, de kennis van onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt, zonder oponthoud. Wilt u ook weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en uw kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog de Quick Scan aan. In 30 minute analyseren wij uw proces en doen wij meteen een voorstel ter verbetering.

Vraag uw Gratis Quick Scan aan

Wilbert Philipsen, Key Account Manager

Corner Crush

Een veel voorkomend probleem

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als AFP- vaak zien in transport en logistiek. De belangrijkste oorzaak voor het beschadigen van de hoeken is wanneer een pallet te strak en verkeerd wordt gewikkeld, waardoor de druk van de folie op de dozen te groot wordt en er schade ontstaat door de kracht die hiermee wordt uitgeoefend op de dozen.

Lees meer

Interview met Prof. Mark Juwet van de KU Leuven

Ladingzekerheid en regelgeving vanuit EUMOS

“vrachtwagen gekanteld na bijna verliezen lading”, “vrachtwagen verliest complete lading op rotonde”, “vrachtwagen belandt in de sloot”

Wie deze krantenkoppen leest, beseft wellicht niet dat al deze ongevallen mogelijk veroorzaakt zijn doordat de vervoerde lading onvoldoende stabiel was. De Europese raad en het Europees parlement beseffen wel dat slecht gezekerde lading elk jaar leidt tot meer dan 1000 doden en nog veel meer zwaar gewonden.

Lees Meer