Stretch film voor de (bevroren) voedselindustrie

Consumenten maken de keuze voor een product mede op basis van de verpakking. Dit gaat niet over het uiterlijk van de verpakking maar ook of het product nog wel goed verpakt is. Beschadigde of gescheurde verpakkingen blijven liggen en kosten zowel de retailer als de producent geld. Stretch film lijkt daarin wellicht een kleine rol te spelen, maar niets is minder waar. Een goed verpakte en gestabiliseerde pallet vermindert het risico op schade tijdens transport aanzienlijk. Producten komen daarmee schadevrij op de plek van bestemming.

 

Stabiele pallets

Daarbij speelt de keuze voor de juiste stretch film een belangrijke rol. Een pallet met blikken vraagt om een andere stretch film dan een pallet met dozen voedingsmiddelen. Juist daarin schuilt voor Trioworld de uitdaging. Wij verdiepen ons graag in uw proces, uw type ladingen en de problemen waar u tegenaan loopt. Van daaruit zoeken wij naar de perfecte oplossingen. Ons doel is het realiseren van stabiele pallets, vloeiende wikkelprocessen en uw producten zonder schade op de eindbestemming krijgen.

 

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET Trioworld GAAN UW PRODUCTEN VAST EN ZEKER DE WEG OP

Door een sterke toename van goederenvervoer over de weg, is de noodzaak van palletstabiliteit de laatste jaren alleen maar groter geworden. Instabiele pallets kunnen een negatief effect hebben op de veiligheid, de efficiëntie en de kosten. Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico’s.
Daarnaast zoekt Trioworld altijd naar duurzame oplossingen. Door pallets optimaal te wikkelen, gebruikt u nooit meer folie dan nodig. Dat betekent dus lagere kosten én een flink lagere CO2-footprint dan bij een conventionele stretch film.

Ook vast en zeker de weg op?

Trioworld Quick Scan

Wij begrijpen dat stretch film vaak niet de eerste prioriteit is voor onze klanten. Het schadevrij houden van producten tijdens transport is dat wel. Juist daarin kunnen wij u ontzorgen. Door middel van onze 30 minuten durende Quick Scan analyseren wij uw wikkelproces en palletstabiliteit en adviseren wij u over verbeteringen en besparingen.

Meer weten?

Hoe kan ik u helpen uw producten veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretch film en de kennis die onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines bezitten zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt; zonder oponthoud. Wilt u ook weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en uw kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog de Quick Scan aan.

 

Neem contact op

Wilbert Philipsen, International Key Account Manager

Corner Crush

Een veel voorkomend probleem

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als Trioworld- vaak zien in transport en logistiek. De belangrijkste oorzaak voor het beschadigen van de hoeken is wanneer een pallet te strak en verkeerd wordt gewikkeld, waardoor de druk van de folie op de dozen te groot wordt en er schade ontstaat door de kracht die hiermee wordt uitgeoefend op de dozen.

Lees meer

Interview met Prof. Mark Juwet van de KU Leuven

Ladingzekerheid en regelgeving vanuit EUMOS

“vrachtwagen gekanteld na bijna verliezen lading”, “vrachtwagen verliest complete lading op rotonde”, “vrachtwagen belandt in de sloot”

Wie deze krantenkoppen leest, beseft wellicht niet dat al deze ongevallen mogelijk veroorzaakt zijn doordat de vervoerde lading onvoldoende stabiel was. De Europese raad en het Europees parlement beseffen wel dat slecht gezekerde lading elk jaar leidt tot meer dan 1000 doden en nog veel meer zwaar gewonden.

Lees Meer