Waarom is palletstabiliteit zo belangrijk?

Instabiele pallets kunnen leiden tot gevaarlijke situaties in uw magazijn of het magazijn van uw klant. Zeker bij hoogbouw magazijnen gelden er strenge regels omtrent de kwaliteit waarop een pallet aangeleverd dient te worden. Zijn de pallets tijdens het transport beschadigd, dan kan het zijn dat uw goederen niet gelost worden. Het productieproces dat stil ligt, producten die opnieuw verpakt moeten worden een vrachtwagen die opnieuw moet rijden zorgen niet alleen voor ergernis maar leveren ook imago schade op.

En dan hebben we het nog niet eens over veiligheids- en gezondheidsrisico's, zowel in het magazijn als op de weg. Een kwart van de ongelukken waarbij een vrachtwagen is betrokken, wordt veroorzaakt door schuivende lading. Dat brengt niet alleen kosten met zich mee, maar is ook gevaarlijk.

Daarnaast leidt palletstabiliteit tot meer duurzaamheid. Een optimaal gewikkeld pallet heeft de juiste hoeveelheid folie. Niet te veel, want dat kan de lading en de producten beschadigen, en niet te weinig, want dat kan de stabiliteit verminderen en de lading doen omvallen.

Trioworld is de partner die helpt bij het verminderen van deze risico's.

Bekijk hier de Trioworld producten