Stretchfilm voor de zuivelindustrie

Palletladingen in de zuivelindustrie kenmerken zich door hun grote verscheidenheid aan vorm en inhoud. Daarnaast stellen deze diverse ladingen vaak verschillende eisen aan een stretchfilm. Zo vraagt een pallet met trays vol yoghurt – die vaak niet van krimpfolie zijn voorzien - een andere stretchfilm dan bijvoorbeeld een pallet met zware zakken melkpoeder. Beide zijn op hun manier kwetsbaar en moeten beschermd worden.

Bij AFP zorgen we ervoor dat uw producten zonder schade bij de eindklant aankomen. Speciaal voor deze verschillende ladingen hebben we namelijk stretchfilms ontwikkeld die uitstekend met deze kwetsbaarheid om kunnen gaan.

Kritische ladingen

Deze ladingen vragen om een goede verpakking. Zo kunnen trays of dozen scherpe randen of uitstekende hoeken hebben, waardoor de folie makkelijk kan breken tijdens het wikkelen van de pallets. Onze stretchfilm voor het zuivelsegment heeft daarom een uitzonderlijk hoge puntweerstand, die niet breekt op scherpe randen en/of uitstekende hoeken.

Ideaal, want dit voorkomt dat het wikkelproces stil komt te liggen. Ook blijven hierdoor de producten heel en de pallets goed gewikkeld. Dit levert optimale palletstabiliteit op. Die palletstabiliteit is noodzakelijk voor deze vaak delicate productgroep, zowel in het distributiecentrum als tijdens het transport.

95% minder schade

20% minder verbruik 95% minder breuk

MET AFP GAAT UW ZUIVEL VAST EN ZEKER DE WEG OP

Onze Technische Specialisten zijn de echte experts als het gaat om wikkelprocessen.

Zij weten precies hoe ze uw wikkelproces kunnen optimaliseren, door de juiste instellingen van uw machines in combinatie met de AFP stretchfilm en dat met zo min mogelijk folieverbruik. Uw producten kunnen veilig en zonder schade worden vervoerd naar de bestemming.

OOK VAST EN ZEKER DE WEG OP?

AFP Quick Scan

Wij begrijpen dat stretchfilm vaak niet de eerste prioriteit is voor onze klanten. Het schadevrij houden van producten tijdens transport is dat wel. Juist daarin kunnen wij u ontzorgen. Door middel van onze 30 minuten durende Quick Scan analyseren wij uw wikkelproces en palletstabiliteit en adviseren wij u over verbeteringen en besparingen.

Neem contact met ons op

Hoe kan ik u helpen uw zuivel veilig te vervoeren?

De combinatie van de juiste High Performance stretchfilm, de kennis van onze betrokken medewerkers van uw processen en wikkelmachines zorgt voor de optimale performance van uw wikkelprocessen. Zo zorgen wij voor stabiele pallets en voorkomen we dat film kan breken, waardoor het verpakkingsproces vloeiend verloopt, zonder oponthoud. Wilt u ook weten of wij uw palletstabiliteit kunnen verbeteren en uw kosten kunnen verlagen? Vraag dan vandaag nog de Quick Scan aan. In 30 minute analyseren wij uw proces en doen wij meteen een voorstel ter verbetering.

NEEM CONTACT OP

Hans Wels, Commercial Manager Load Security Films

Een veelvoorkomend probleem

Corner Crush voorkomen tijdens het transport

Komt de term Corner Crush u bekend voor? Het klinkt best intrigerend, nietwaar? In feite is het een technische term voor het beschadigen van goederen op de hoek van een verpakking of doos. En dit is iets wat wij – als AFP-  vaak zien in transport en logistiek.

Lees meer

Case van een tevreden klant

"Bij AFP weet ik dat het altijd in orde is!"

Een van de klanten van AFP is H.Essers, in België. Een logistieke dienstverlener met de toepasselijke slogan It’s Transpossible. “Die is van onze marketingafdeling”, lacht purchase manager Christophe Custers. “We gebruiken deze slogan nu zo’n drie jaar. Je wil toch in één oogopslag duidelijk maken dat alles mogelijk is.”

Lees meer